Σε 35 λεπτά απόσταση από τον Κόρφο δεσπόζει ο μύθος του Αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου όπου τα καλοκαίρια κάθε Παρασκευή και Σάββατο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Σε μια χαράδρα, το 340 π.Χ., ο αργείος αρχιτέκτονας Πολύκλειτος ο Νεότερος έκτισε, σύμφωνα με τον Παυσανία, το θέατρο της Επιδαύρου.

Από όλα τα αρχαία θέατρα το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Προορισμένο για τη διασκέδαση των ασθενών είχε χωρητικότητα 13.000 θεατών. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες. Η θαυμάσια ακουστική του, αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου, θεσμός που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στην Επίδαυρο έχει εμφανιστεί εκτός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Αλέξης Μινωτής, ο Θάνος Κωτσόπουλος, η Άννα Συνοδινού, ο Θανάσης Βέγγος κ.ά. και η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας.

Φήμες λένε πως η έξοχη ακουστική του θεάτρου οφείλεται στην κατασκευή του πάνω στις αναλογίες της χρυσής τομής, του Φ, μιας μαθηματικής ακολουθίας που απασχολεί τους μαθηματικούς ακόμα και σήμερα.